Οι κατηγορούμενοι μπορούν να αυτοεξαιρεθούν από την παραγραφή

Η διαδικασία για τη διερεύνηση της υπόθεσης “πρέπει να προχωρήσει με βάση το Σύνταγμα, για να μην υπάρχουν υπόνοιες για πολιτικές παρεμβάσεις” τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

«Η υπόθεση Novartis είναι ένα σοβαρό ζήτημα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και οι πολίτες θέλουν να βρεθούν οι ένοχοι, αλλά πρέπει να προχωρήσουν τα πράγματα με βάση το Σύνταγμα, για να μην υπάρχουν υπόνοιες για πολιτικές παρεμβάσεις» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης.

Σημείωσε ότι ο νόμος Καστανίδη του 2011 δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει γνωμοδότηση του δικαστικού συμβουλίου, πριν πάει η υπόθεση στη Βουλή.

Τόνισε ότι «ο φυσικός δικαστής των υπουργών είναι η Βουλή». Αναφορικά με την παραγραφή αδικημάτων, είπε ότι όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει να εξαιρεθεί από τις ευεργετικές διατάξεις αλλά και πάλι τα αδικήματα που έκανε κάποιος ως υπουργός, κρίνονται στη Βουλή και από ειδικό δικαστήριο.

Για τους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι «εάν τηρήθηκαν οι διαδικασίες για να μπουν ορισμένοι μάρτυρες σε καθεστώς προστασίας τότε καλώς υπάρχουν». «Δεν μπορεί η Βουλή ή τα κόμματα να τους χρησιμοποιεί αλά καρτ. Είτε υπάρχουν είτε όχι» πρόσθεσε.

Sliding Sidebar

Επιπλέον Άρθρα